Informatie bij het kopen van een pakketreis


In het kader van de wet op het pakketreizen houden we de burgers van de EU/EER op de hoogte van de voor elke bestemming geldende visumvereisten. Ga voor meer informatie naar de pagina's van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen. Burgers van andere landen wordt geadviseerd om contact op te nemen met de dichtstbijzijnde ambassade of het dichtstbijzijnde consulaat. Als u namens iemand anders boekt, moet u uw reisgenoot op de hoogte brengen van de bovenstaande vereisten.

U moet controleren of u uw paspoort moet vernieuwen of een visum moet aanvragen.

Om te weten hoe lang het duurt om een visum te krijgen, neemt u contact op met de ambassade van het land waar u naartoe reist, in het land waarvan u een burger bent. Vergeet niet dit tijdig te doen, want het kan een wisselende tijdsduur hebben, afhankelijk van de bestemming. Burgers van andere landen wordt geadviseerd om contact op te nemen met de dichtstbijzijnde ambassade of het dichtstbijzijnde consulaat.

Wij raden u aan uw reisverzekering te herzien. U hebt bijvoorbeeld een verzekering nodig die verloren of beschadigde bagage, medische kosten en eventuele reis naar huis dekt als u ziek bent of een ongeval hebt gehad. Een woningverzekering omvat vaak ook een reisverzekering. Ontdek welke verzekering u moet aanvragen door uw verzekeringspapieren te controleren of door met uw verzekeringsmaatschappij te praten. Voor reizen naar Rusland, Wit-Rusland en Cuba is een geldig reisverzekeringsbewijs nodig. Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij voor meer informatie.

Als u een handicap heeft, is het belangrijk dat u voor vertrek weet wat van toepassing is. Neem contact op met uw hotel voor informatie over aanpassingen voor gehandicapten in het hotel en op uw bestemming.

Zorg ervoor dat u uw vaccinaties controleert als u buiten Europa reist. Dit is belangrijk omdat veel landen vereisen dat u gevaccineerd bent tegen veel voorkomende ziekten voordat u de deur uit mag. Informatie over de gezondheidsvoorschriften en de vereisten voor verschillende bestemmingen vindt u hier: https://www.wanda.be/en

Zie hier de Wet op de pakketreizen

OY SRG Finland AB is gedekt voor insolventiebescherming door de Nordic Guarantee Insurance Company (Kista Science Tower, 164 51 Kista, +46 (0)08 34 06 60, info@nordg.se). Passagiers kunnen contact opnemen met deze afdeling of, indien van toepassing, met Kammarkollegiet, Birger Jarlsgatan 16, 114 34 Stockholm, 08-700 08 00, registratur@kammarkollegiet.se als er geen diensten worden verleend als gevolg van het faillissement van OY SRG Finland AB.

Header
Subject
Body
Footer